De Costa del Sol bezoeken: onze selectie natuurparken om heerlijk te onthaasten

31 juli 2019 - 11:45

Nu dat we de uitzonderlijke natuurgebieden van de Costa Blanca Zuid, ontdekt hebben, gaan we nu even de Costa del Sol bezoekn. De streek staat wijd en zijd bekend om haar gerenommeerde golfbanen met sublieme groene graslanden zover het oog reikt. Maar deze beroemde Spaanse kuststreek kan ook pronken met verschillende natuurparken, waaronder sommige van een speciale status genieten omdat ze een grote verscheidenheid aan fauna en flora herbergen. Ontdek hier de mooiste plekjes aan de Costa del Sol voor wie terug naar de natuur wil.

Sierra de las Nieves

Het Andalasusische Sierra de las Nieves natuurpark strekt zicht uit over meer dan 20.00 hectare, in de provincie Malaga, tussen Ronda, Coin en Marbella.

Dit natuurpark kan bogen op paradijselijke natuurgebieden van topkwaliteit; daarom ook werd het door de UNESCO uitgeroepen tot biosfeerreservaat. Het park is ook beroemd om de unieke Spaanse zilverspar,  en  men kan er het grootste zilversparbos ter wereld  bewonderen. Het park herbergt meer dan 1.500 verschillende plantensoorten, waaronder 19 zeldzame planten die enkel in dit gebied voorkomen. In de bergen van de Sierra de las Nieves springen talloze berggeiten rond. Deze wilde geiten staan symbool voor het park, waar men ook meer dan 120 verschillende vogelsoorten kan spotten.

Het park kan pronken met natuurgebieden van grote ecologische waarde, maar ook met hoogste berg van de provincie Malaga, El Torrecilla (1.919 meters), en de diepste spelonk van Andalusië, de Pozo de Gesm (1.100 meters). Daarom ook is de streek erg in trek bij bergbeklimmers.

Omdat de streek van Sierra de las Nieves voor duurzaam toerisme gekozen heeft, werd het door de Europese Unie onderscheiden met een EDEN (European Destinations of Excellence) award.

Het Torcal de Antequera natuurreservaat

Het Torcal de Antequera natuurreservaat ligt in de provincie Malaga, en strekt zich uit over 12 kilometers. Het biedt indrukwekkende rotspartijen, uitzonderlijke geologische verschijnselen en, meer dan 700 verschillende soorten flora. Dit stukje natuur kan prat gaan op een van de meest spectaculaire karstlandschappen en kalksteenformaties in Europa. U kunt deze unieke landschappen ontdekken via talrijke wandelroutes, waaronder de “Ruta Verde” (groene route), een circuit van ongeveer een uur dat voor iedereen toegankelijk is.

Als u het Torcal de Antequera natuurpark bezoekt, dan is het uitkijkpunt ‘Mirador de Las Ventanillas’ in Torcal Alto zeker en vast een aanrader, vanaf deze plek kunt u genieten van prachtige panoramische vergezichten over het omringende landschap.

Sierra de Grazalema

Sierre de Grazalema Costa Blanca

De Sierra de Grazalema is een Andalusisch natuurgebied dat zich uitstrekt over meer dan  51.500 hectare. Ook dit natuurgebied werd door de Unesco als biosfeerreservaat erkend, en talrijke mooie wandelroutes slingeren door het park. Tijdens uw wandeling kunt u de meest emblematische boom van de Sierra de Grazaleam bewonderen, de pinsapo  (Spaanse zilverspar). Deze inheemse spar is een overblijfsel van immense zilversparbossen die tijdens de IJstijd heel Europa bedekten.

Ook de Cueva de la Pileta grot in Benaoján is zeker een bezoekje waard, het is een van de belangrijkste grotten van de streek, vooral beroemd om de prachtige prehistorische grottekeningen.

In dit park kunt u teven een van de grootste broedkolonies vale gieren van Europa spotten.

Los Alcornocales

Los Alcornocales Costa Blanca

[Résultat de recherche d'images pour "los alcornocales"] Het Los Alcornocales natuurpark beslaat een gebied van ongeveer 12.000 hectare en vormt het grootste kurkeikenbos van het Iberische Schiereiland. Men vindt er meer en beekjes en riviertjes dan waar dan ook in de provincie. Dit waterrijke park is dan ook de perfecte bestemming voor hengelsport en ander waterplezier. Door de hoge vochtigheid biedt het park ook een weelderige en gevarieerde fauna en flora. U kunt er eekhoorntjesbrood oogsten of wilde geiten ontmoeten, en vale gieren, slangenarenden of torenvalken zien rondcirkelen.

In Los Alcornocales kunt u de Cañon de las Buitreras bewonderen, een spectaculaire kloof en beschermd gebied wegens het unieke karstlandschap.

Montes de Malaga

Het Montes de Malaga natuurpark ligt het dichtst bij Malaga (de hoofdstad van de Costa del Sol) en bestrijkt een gebied van ongeveer 5.000 hectare, op de oostelijke helling van het stroomgebied van de Guadalmedina rivier. Op de toppen van dit glooiende berggebied (dat tussen 80 en 1.000 meter boven de zeespiegel ligt) gedijen vele soorten zoogdieren, vogels en planten. Een uitgebreid netwerk van mountainbike- en wandelroutes nemen u mee op ontdekking van deze schitterende bosrijke regio met adembenemende uitzichten op de stad Malaga.

Met haar naaldbossen zover het oog reikt, is Montes de Malaga, letterlijk de “groene long” (el pulmón verde) van de stad.

 

Zin om meer te ontdekken ? Ontdek hier alle natuurgebieden en –parken aan de Costa del Sol.

Nieuw in ons aanbod
Villa
Costa Blanca Nord
Slaapkamer(s)3
Badkamer(s)3
Huis
Costa Blanca Nord
Slaapkamer(s)3
Badkamer(s)2
Appartement
Costa Almeria
Slaapkamer(s)3
Badkamer(s)2
Appartement
Costa Almeria
Slaapkamer(s)2
Badkamer(s)
Appartement
Costa Almeria
Slaapkamer(s)1
Badkamer(s)1
Huis
Costa Blanca Sud
Slaapkamer(s)3
Badkamer(s)3
Villa
Costa Blanca Sud
Slaapkamer(s)4
Badkamer(s)3
Villa
Costa Blanca Sud
Slaapkamer(s)3
Badkamer(s)3
Huis
Costa Blanca Sud
Slaapkamer(s)3
Badkamer(s)2
Huis
Costa Blanca Sud
Slaapkamer(s)2
Badkamer(s)2
Appartement
Costa Blanca Sud
Slaapkamer(s)2
Badkamer(s)1
Villa
Costa Calida
Slaapkamer(s)3
Badkamer(s)2
Villa
Costa Blanca Sud
Slaapkamer(s)4
Badkamer(s)2
Villa
Costa Calida
Slaapkamer(s)3
Badkamer(s)3
Villa
Costa Blanca Nord
Slaapkamer(s)4
Badkamer(s)5