De regio's

Costa Blanca Zuid

De zuidelijke Costa Blanca is dankzij haar natuurlijke rijkdom een waar paradijs, vooral voor wie van luieren en watersport houdt.
  • 320 dagen zon per jaar
  • Rijk aan geschiedenis en cultuur
  • Smakelijk eten
Ontdek de troeven van de regio

Focus op de regio

Van Alicante tot Torre de la Horadada biedt de zuidelijke Costa Blanca lange, fijne zandstranden afgewisseld met mooie kleine baaien.

Het is een paradijs voor liefhebbers van ontspanning en watersport, met name scubaduiken, want u kunt profiteren van de natuurlijke rijkdom van sommige zeebodems, zoals het eiland Tabarca, voor de kust van Santa Pola.

De kust is bezaaid met toeristische badplaatsen als Punta Prima, Playa Flamenca, La Zenia en Cabo Roig. Winkelliefhebbers kunnen regelmatig slenteren door Torrevieja of het mooie openlucht winkelcentrum van La Zenia, en golfliefhebbers kunnen oefenen op verschillende gerenommeerde banen: Villamartin, Las Ramblas, Campoamor, La Finca of Las Colinas.

Verder naar het noorden aan de zuidelijke Costa Blanca is Elche vooral bekend om zijn unieke landschap: het stadscentrum wordt ingenomen door een gigantisch palmbos met zo’n 200.000 bomen! Sommige palmbomen zijn honderden jaren oud en de site staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Fijnproevers zullen de smakelijke mediterrane keuken weten te waarderen, evenals de kwaliteitswijnen, die de trots van de streek zijn. Feestvierders worden niet overgeslagen: de feesten die aan de Costa Blanca Sud worden gevierd zijn buitengewoon en talrijk! Naast de patroonsfeesten, die van het grootste belang zijn, is het feest “Las Habaneras” in Torrevieja een waar spektakel, evenals het feest “Moros y Cristianos” dat in heel Zuid-Spanje wordt gevierd.

Bovendien liggen de luchthavens van Alicante en Murcia-Corvera op slechts twee uur afstand van deze prachtige streek!

De troeven van de regio

De vlaggenschip eigendommen van de regio

Costa Blanca Sud

229.900

Voir plus

Costa Blanca Sud

194.900

Voir plus

Costa Blanca Sud

475.000

Voir plus
Ontdek alle eigendommen
Contacteer ons
Contact ons