Secundo

Een rendabele vastgoedbelegging

  • Lagere aankoopprijs dan in andere Europese landen
  • Aantrekkelijke huurrendementen
  • Blijvende aantrekkingskracht op het land
Ontdek onze eigendommen

Beleggen in Spanje: welke kansen?

Investeren in vastgoed in Spanje werd lang beschouwd als een enorme opportuniteit voor de Belgen. Na de economische crisis van 2008 zijn de vastgoedprijzen immers ineengestort, waardoor in België en elders een enorme interesse ontstond. En ook al zijn de prijzen inmiddels weer gestegen, het blijft een rendabele en zeer aantrekkelijke investering.

Investeringen nog steeds op hoog niveau

De vastgoedmarkt in Spanje is in volle opmars, maar blijft toch betaalbaar. Zo blijven de prijzen voor de aankoop van een tweede verblijf lager dan in andere landen zoals Frankrijk of Italië.

Men kan in Spanje in vele gevallen dus nog een goede zaak doen, meer bepaald in de zuidelijke regio’s zoals de Coste Blanca, de Costa Almeria of de Costa del Sol. U kunt er vastgoed vinden met een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.

Investeren zonder risico

Vastgoed kopen in Spanje kan complex blijken. De taalbarrière en het gebrek aan kennis van een buitenlandse markt kunnen bepaalde risico’s inhouden. Om u een oordeelkundige en rendabele vastgoedinvestering in Spanje te garanderen, begeleiden wij u in alle stappen van uw project. U kunt rekenen op onze expertise en onze advokaten ter plaatse.

 

En prestaties?

Spanje blijft alle records breken inzake de toestroom van toeristen (stijging van 8,9% tussen 2016 en 2017). Het land trekt nog steeds zoveel toeristen aan dankzij zijn aangenaam mediterraan klimaat, zijn heerlijke gastronomie, zijn boeiend patrimonium en zijn interessante activiteiten. Investeren in zo’n toeristische (in de zomer of de rest van het jaar) trekpleister biedt bijgevolg talrijke mogelijkheden om zijn eigendom te verhuren.

Aan de Spaanse kusten blijft de vraag naar logies en huurwoningen verder stijgen. Alleen al in 2017 zijn de huurprijzen gestegen met 5% tot 15% afhankelijk van de regio. Bijgevolg blijkt kopen in Spanje om te verhuren een zeer rendabele investering, moeilijk te evenaren door de aanbiedingen van de Belgische banken.

En om u te helpen om uw tweede verblijf in Spanje te verhuren, stelt Secundo een verhuurdienst ter beschikking van zijn klanten, waar eigenaars en toekomstige vakantiegangers elkaar gemakkelijk kunnen vinden.

Wilt u meer weten over het investeren in Spanje?

Wij bellen u terug
Contact ons