De regio's

Costa Almería

In het zuidoosten van Spanje strekt de Costa Almeria zich uit over bijna 200 kilometer kustlijn met een opeenvolging van prachtige baaien en stranden.
  • 312 dagen zon per jaar
  • Slechts 2 uur van België
  • Witte zandstranden zo ver het oog reikt!
Ontdek de eigenschappen van de regio

Focus op de regio

De Costa Almeria biedt u een mild en aangenaam klimaat in een indrukwekkende en unieke omgeving. De Spaanse kustlijn biedt een verscheidenheid aan landschappen, waaronder rotsachtige stranden, duinen, bergen, bloeiende gewassen en woestijngebieden. De groene ruimten worden niet overgeslagen met het prachtige natuurpark van Cabo de Gata-Nijar. Deze paradijselijke plek herbergt indrukwekkende kliffen waarop de golven van het heldere water beneden neerstorten. De stranden bieden ideale mogelijkheden om te duiken en te windsurfen.

De Costa Almeria bestaat uit verschillende gemeenten, die elk op hun eigen manier de geschiedenis van deze kuststrook weerspiegelen. De hoofdstad, Almeria, was bijvoorbeeld een van de belangrijkste havens van het Kalifaat van Cordoba. Het Alcazaba, een grote vesting aan de Middellandse Zee, getuigt nog steeds van deze oosterse periode. De verschillende kerken die in de loop der jaren bovenop de oude moskeeën zijn gebouwd, getuigen eveneens van de historische veranderingen die de oude stad heeft ondergaan.

Naast de hoofdstad heeft de Costa Almeria nog andere toeristische attracties in haar verschillende gemeenten. In de eerste plaats is Mojácar, gelegen op een heuvel in de uitlopers van de Sierra Cabrera, een van de meest charmante plaatsen in de regio. Hier kunt u de trapvormige terrasstructuren en de zigzaggende straatjes bewonderen die typisch zijn voor de gemeente. De gemeente Lorca werd in 1964 uitgeroepen tot historische en artistieke stad dankzij haar fascinerende barokke erfgoed. Het is ook geprezen voor de talrijke restauratiewerkzaamheden die aan zijn erfgoed zijn uitgevoerd. Tenslotte heeft de gemeente Vera een aantal aantrekkelijke gebouwen, waaronder de kerk van La Encarnación, gebouwd als fort om de stad te beschermen tegen invallen van piraten.

De troeven van de regio

Belangrijkste eigendommen in de regio

Costa Almeria

429.000

Voir plus

Costa Almeria

265.000

Voir plus

Costa Almeria

282.000

Voir plus
Ontdek al onze eigendommen
Contacteer ons
Contact ons