De regio's

Costa Blanca Noord

De noordelijke Costa Blanca, bekend als de "witte kust", zal u verrassen met haar honderden witte zandstranden!
  • 320 dagen zon per jaar
  • Mooie stranden
  • Bereikbaar via twee luchthavens
Ontdek eigendommen in de regio

Focus op de regio

De noordelijke Costa Blanca strekt zich uit van Alicante tot Gandia. Het landschap is zeer ruig, met kliffen die langs de zee lopen, kleine zandbaaien en met pijnbomen begroeide heuvels op de achtergrond.

De kust is bezaaid met beroemde badplaatsen zoals Benidorm, een levendige hotspot; Altea met zijn twee jachthavens, zijn vissershaven en zijn oude stad met uitzicht op zee; Calpe en de beroemde Peñon de Ifach.

Voorbij Moraira, een klein vissersdorp dat zijn authenticiteit heeft weten te bewaren, genieten Benitachell en Cumbre del Sol van een verhoogde ligging en bieden ze een ongelooflijk uitzicht op zee.

Tenslotte is Javea met zijn middeleeuwse centrum, smalle straatjes met witte gevels en wandelingen langs de zee een bezoek waard.

Voor natuurliefhebbers zijn de watervallen van Algar, een badplaats met watervallen en natuurlijke zwembaden, zeker aan te bevelen. Zet de dag voort met een bezoek aan het kleine dorpje Guadalest, zeer bekend om zijn pittoreske kasteel dat de hele vallei domineert.

De gastronomie is niet te versmaden. Denia staat bekend als de gastronomische hoofdstad van de noordelijke Costa Blanca. Langs de hele kust vindt u typische gerechten met zeevruchten, verse vis, gebakken beignets, allemaal vergezeld van of bereid met heerlijke olijfolie. U bent hier ook in de geboorteplaats van de paella: het hoofdingrediënt, rijst, wordt op verschillende manieren gekookt… er zijn meer dan 300 soorten! Zo kunt u profiteren van uw aankoop van onroerend goed in de Costa Blanca Nord om ze allemaal te proberen.

De Costa Blanca Noord is gemakkelijk bereikbaar, met de luchthavens van Alicante en Valencia die het hele jaar door door talrijke vluchten verzorgen.

De troeven van de regio

De vlaggenschip eigendommen van de regio

Costa Blanca Nord

285.000

Voir plus

Costa Blanca Nord

267.000

Voir plus

Costa Blanca Nord

299.900

Voir plus
Ontdek alle eigendommen
Contacteer ons
Contact ons